Бъдете внимателни. По-добре е да помислите предварително. Само тогава можете да разчитате на сигурност.Постарайте се мерките за безопасност да станат Ваш навик, Ваш постоянен спътник. Изграждайте в себе си, и особено в децата си, полезни предпазни навици – те никога не са излишни.

вторник, 10 юли 2012 г.

Какво представлява една модерна пожарна кола


Дотолкова сме свикнали със стандартния външен вид на една пожарна кола, че подобна модификация като тази на снимката наистина ни впечатлява. Концептуалната пожарна машина е разработка на японската компания Morita Holdings. Автомобилът е предназначен за гасене на пожари в залесени зони. Разработката беше част от конкурса 2011 IDEA Gold Award, на който спечели една от първите награди.
Прототипът на пожарната машина може да се справи с много проблеми, с които се сблъскват пожарникарите. Машината е снабдена с най-съвременни средства за комуникация, което е особено важно в условията на постоянно променящ посоката си пожар в гората. Способна е да се движи в трудно проходими местности и да гаси огъня дори в движение. Пожарната използва система със сгъстена въздушна пяна, разработена от Morita, тъй като в гората е почти невъзможно да бъде получен достъп до големи количества вода.
ИЗТОЧНИК:                                                                                                                                                                      Списаниhttp://hicomm.bg/future/kakvo-predstavljava-edna-moderna-pojarna-kola.html/е HiComm